Arap Birliği: Kudüs'e ABD elçiliği, bölge için 'patlayıcı' olur

ABD İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşımasının gündeme gelmesine Arap Birliği tepki gösterdi. Genel Sekreter Ahmed Aboul Gheit: "ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıması, Orta Doğu için patlayıcı olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Donald Trump yönetiminin iktidara gelmesiyle ABD İsrail elçiliğinin Kudüs'e taşınmasına dair Arap Birliği'nden tepki geldi. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, böyle bir uygulamanın Ortadoğu için 'patlayıcı' niteliğinde olduğunu savundu.

'ORTADOĞU İÇİN 'PATLAYICI' OLUR'

Reuters'ın haberine göre Gheit, "ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıması, Orta Doğu için patlayıcı olur" dedi, İsrail-Filistin krizinde iki devletli çözümde ısrar edilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Filistin politikasını değiştiriyor!ABD Filistin politikasını değiştiriyor!

'İKİ TARAFIN BEĞENDİĞİNİ BEĞENİYORUM'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla birlikte Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iki devletli çözüm hakkında ne düşündüğüne dair soruya yanıtında Trump, tarafların kendi aralarında anlaşması gerektiğini söyleyerek şöyle dedi: “İki devlete ve bir devlete bakıyorum ve iki tarafın da beğendiğini beğeniyorum. İki tarafın da beğendiği seçenek beni de mutlu eder” dedi. (DIŞ HABERLER)