Papa taciz mağdurlarından özür diledi

Papa Francesco İsviçreli Daniel Pittet özelinde geçmiş pedofili mağdurlarından özür diledi. Pittet, yaşadıklarını anlatan bir kitap yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, çocukken bir papazın cinsel tacizine uğrayan İsviçreli Daniel Pittet'in yaşadıklarını anlattığı "Sizi Affediyorum, Peder" (La Perdono, Padre)  isimli kitabına önsöz yazdı. Papa, bazı taciz kurbanlarının intihara sürüklendiğine dikkat çekerek "Bu kişilerin ailelerine sevgi ve acı hislerimi sunuyorum ve naçizane af diliyorum" dedi.

Daniel Pittet  8 yaşından 12 yaşına kadar bir din adamının tecavüzüne uğramıştı.

Pittet ile 2 yıl önce Vatikan'da görüşen ve yaşadıklarını dinleyen Papa Francesco da kitabın önsözüne şunları yazdı: "Pedofili kurbanı olanların yaşadıklarını anlatmaları, yıllar sonra bile hala süren travmaları tarif etmeleri çok zordur. Bu yüzden Daniel Pittet'in tanıklığı gerekli, kıymetli ve cesurca."

"PİTET'İN TANIKLIĞI KIYMETLİ VE CESURCA"

Papa, Daniel Pittet'le 2015 yılında tanıştığını ve "onun çektiği acının kendisini derinden etkilediğini" yazdı.

"Pedofili kurbanı olanların yaşadıklarını anlatmaları, yıllar sonra bile hala süren travmaları tarif etmeleri çok zordur. Bu yüzden Daniel Pittet'in tanıklığı gerekli, kıymetli ve cesurca."

"Bir peder nasıl bu kadar büyük bir kötülük yapabilir?" diyen Papa şöyle devam etti:

"Bazı taciz kurbanları sonunda intihar etti. Bu ölümler yüreğimi eziyor, benim ve tüm Kilise'nin vicdanını yaralıyor. Bu kişilerin ailelerine sevgi ve acı hislerimi sunuyorum, ve naçizane af diliyorum."

"PEDOFİLİ MUTLAK CANAVARLIK"

Pedofiliyi "mutlak canavarlık" ve "korkunç bir günah" olarak niteleyen Papa, tacizci din adamları ve onları koruyan üst düzey yetkililerle "en ağır şekilde" mücadele edileceğini vadetti.

Daniel Pittet, kitapta yazdıklarına ve La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamalara göre, 8 yaşından 12 yaşına kadar bir papazın tecavüzüne uğramış ve etrafındaki yetişkinler de bu durumu muhtemelen görmezden gelmeyi tercih etmiş. Pittet 12 yaşındayken bir büyük teyzesinin yardımıyla "bu cehennemden çıkabildiğini" ve yıllar süren terapilerin ardından yaşadıklarıyla yüzleşebildiğini söyledi. Din adamlığı eğitimi almasına rağmen daha sonra kiliseden ayrılıp evlenen Pittet şu an 6 çocuk babası.

(BBC Türkçe)