El Bab'da hareketli gün

IŞİD'in El Bab'da iyice köşeye sıkıştığı iddia edildi. Buna göre, TSK ve ÖSO kente batıdan, Suriye ordusu da güneyden girdi. Henüz resmi doğrulama gelmiş değil...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Türkiye sınırındaki son kalesi olan ve bir süredir TSK ile Özgür Suriye Ordusu'nun yanı sıra Suriye askerleri ve Şii müttefikleri tarafından da kuşatma altında bulunan El Bab'dan bugün arka arkaya çatışma haberleri geliyor. Hem TSK ile ÖSO'nun, hem de Suriye ordusunun kent merkezine girdiği öne sürüldü.

Rus sitesi Sputnik'te Hikmet Durgun imzasıyla verilen haberde, Suriye ordusunun Kaplan Birlikleri'nin El Bab kentine girdiği, Tadif beldesiyle silolar bölgesinde ilerlediği ve IŞİD'le şiddetli çatışmalar yaşandığı bilgisi yer aldı.

Fransız haber ajansı AFP ise Fırat Kalkanı Harekâtı'na katılan Türk askerleriyle ÖSO'nun kasabaya batıdan girdiğini ve bazı alanları kontrol altına aldığını aktardı. Associated Press'in haberinde de, 'Türkiye destekli Ahrar ül Şam mensuplarının El Bab'ın güneybatı mahallelerindeki ambarları ve spor kompleksini ele geçirdiği' belirtildi.

Öte yandan, IŞİD'in kentte bir sivil katliamı yaptığı öne sürüldü. Lübnan merkezli Al Mayadin televizyonunun aktardığına göre, örgüt 40 kişiyi önce esir aldı, hemen ardından da infaz etti. (Dış Haberler)

Etiketler IŞİD TSK El Bab