'Fırat Kalkanı' ile Suriye ordusu arasına Rusya girdi

Dün IŞİD'in elinde olan El Bab kentinin güneyinde TSK destekli ÖSO güçleri ile Suriye ordusu çatıştı. Taraflar arasındaki çatışmanın Rusya'nın araya girmesiyle engellendiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Fırat Kalkanı' operasyonu kapsamında TSK destekli ÖSO grupları ile Suriye Ordusu arasında dün yaşanan çatışmayı Rusya'nın bastırdığı iddia edildi.

Esad'dan ABD'ye: 'Buyursunlar gelsinler'Esad'dan ABD'ye: 'Buyursunlar gelsinler'

İKİ TARAF DA DOĞRULADI

IŞİD'in elindeki El Bab'ın güneyinde Suriye ordusu ile Fırat Kalkanı güçleri içindeki ÖSO grupları ilk kez karşı karşıya geldi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı saatlerin ardından Reuters, Suriye ve Türkiye kaynaklarının Rusya'nın çatışmaların devam etmesini engellediğini iddia etti.

Halep'in kuzeyinde bulunan El Bab kentine TSK ve ÖSO grupları kuzeyden, Suriye ordusuna bağlı güçleri güneyden saldırmakta. IŞİD'in elindeki kente sık sık ABD destekli koalisyon güçleri, Rus ve Türk jetleri tarafından da hava saldırısı düzenleniyor.

Rusya'dan El Bab açıklamalarıRusya'dan El Bab açıklamaları

'DOST ATEŞİ'

Dün Rus jetleri kentte Türk askerlerinin olduğu bir binayı bombaladı. 3 asker hayatını kaybederken Kremlin'den gelen açıklama TSK'dan gelen koordinatlar doğrultusunda saldırının yapıldığı, olayın 'dost ateşi' olduğu yönünde oldu. (DIŞ HABERLER)