Almanya'da ilk Müslüman mezarlığı

Wuppertal Üniversitesi öğrencileri, Almanya'da bir ilk olacak Müslüman mezarlığı projesinin planlarını tamamladılar. Mezarlık, Yahudi ve Evangelist mezhebini benimsemiş Hristiyanların mezarlıklarının yanına inşa edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Wuppertal kentinde Müslümanların defnedilmesi için bir mezarlık planı hazırlandı.

WDR'in haberine göre, projeyi yaratan Wuppertal Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencilerinden Katharina Massold "Biz bu projeyi okulda hazırlarken Almanya'da hiç Müslüman mezarlığı bulunmadığını öğrendik ve buna çok şaşırdık. Bir dersimiz için hazırladığımız bu plan gerçek bir projeye dönüştüğü için çok mutluyuz." dedi.

Fotoğraf: RP Grafik Fotoğraf: RP Grafik

Müslüman mezarlığı için, Yahudi ve Hristiyanlığın Evangelist mezhebi mezarlıklarının yan yana bulunduğu alan ayrıldı. 2018 yılında açılması planlanan mezarlığa, 3000 Müslüman'ın defnedilebilmesi hedefleniyor.

Türk İslam Kültür Derneği'nden Mustafa Temizer projeyle ilgili "Wuppertal'da 30.000 Müslüman yaşıyor. Hayatını kaybedenlerin neredeyse hepsi bugüne kadar kendi vatanlarına gömülmek istedi. Fakat mezarlığın yapımı bittikten sonra bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Yahudi, Hrıstiyan ve Müslüman mezarlıklarının yan yana olması, Wuppertal'da insanların farklı inançlarıyla barış içerisinde yaşadıklarının bir sembolü" dedi.

Mezarlık finansal olarak Almanya'daki Müslüman Vakıfları'nın elde ettiği bağışlarla desteklenecek.

Haberin Orjinali