Trump'ın basın danışmanı Spicer mizah malzemesi oldu

Donald Trump'ın tepki duyulan basın sözcüsü Sean Spicer Melissa Mc Carthy tarafından hicvedildi. Spicer daha ilk günden tartışmalara konu olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk basın bilgilendirme toplantısında muhabirleri azarlayan ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni basın sözcüsü Sean Spicer, televizyonun ünlü komedi şovu Saturday Night Live'da ünlü kadın komedyen Melissa McCarthy tarafından hicvedildi.

Sahneye Sean Spicer kılığında çıkan Melissa McCarthy soru sormaya çalışan New York Times muhabirini yuhalıyor. Müslümanlara seyahat engelinin engel olmadığını iddia ediyor.

Başka bir muhabiri "yalan söylediği için" üstüne su tabancasıyla sabunlu su sıkıyor. Başka bir muhabir "iyi misiniz" diye sorunca onu CNN muhabirinin içinde olduğu nezarethane kafesinin içine koymakla tehdit ediyor.

YALAN HABER Mİ ALTERNATİF GERÇEKLER Mİ?

Sean Spicer, göreve başladığından beri dikkatleri üzerine çekti. Spicer, daha ilk basın toplantısının sonunda soru almayı reddedip, gazetecileri hedef tahtasına koyarak  yemin töreniyle ilgili yalan haber yapmakla suçladı. The Independent, Spicer'ın dillendirdiği "alternatif gerçekler"i listeleyen bir haber yaptı. The Independent'ın haberine göre, yemin töreninde tarihin en büyük kalabalığı yoktu. Buna ek olarak Spicer'ın anlattığı gibi CIA toplantısında da Trump destekçileri yoktu.

Sean Spicer'ın verdiği muhtelif demeçlerde bilgi yanlışları da yaptığı ortaya çıktı. Spicer İngiltere başbakanı Theresa May'in devletin başı olduğunu söyledi ama aslında devletin başı olma yetkisi başbakanın değil kraliçenin elinde bulunuyor. Spicer ayrıca ülkedeki işsizlik rakamlarının birkaç versiyonu olduğunu iddia ediyor ama bilgileri elinde tutan yegane kurum İşçi İstatistik Bürosu verilerine göre ocak ayında işsizlik oranı yüzde 4,7, işgücü katılım oranı da yüzde 62,7'ydi.

Spicer'ın en spekülatif iddialarından biri de Çin'le ilgili. Trump'ın söylediği gibi Trans Pasifik Ortaklığı'nı iptal etmesinin ardından Spicer, Çin'in genellikle çok taraflı anlaşmalara nüfuz ettiğini iddia etti. Halbuki Çin tam tersi çok taraflı olmayan anlaşmalarda ağırlığını koyuyor. Son olarak Spicer, Trump'ın Ulusal Güvenlik danışmanı Michael Flynn'in Rusya elçisiyle sadece iki kere konuştuğunu iddia etmişti. Oysaki ABD'nin haber ajansı Associated Press, ikilinin düzenli olarak görüştüğünü yazmıştı. Bu görüşmelerin içeriği istihbarat birimleri tarafından da araştırılıyordu.