Suriye'de 'gizli idam' iddiası

Uluslarası Af Örgütü yayınladığı raporda Suriye yönetiminin 13 bin civarında mahkumu yargısız ve gizlice infaz ettiğini iddia etti. Suriye hükümeti daha önce kendilerine yöneltilen benzer iddiaları reddetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü, Suriye hükümetinin 'gizli' bir hapishanede 13 bin kişiyi infaz ettiğini iddia etti. Suriye yönetimi daha önce mahkumların infaz edildiği ve işkence gördüğüne dair iddiaları kabul etmemişti.

Örgütün internet sitesinden yaptığı açıklamada Şam'ın kuzeyinde bulunan Saydnaya Hapishanesi'nde 2011 ve 2015 yılları arasında 13 bin civarında tutsağın, Suriye hükümetinin üst düzey seviyeleri tarafından verilen onayların sonrasında idam edildiği yer aldı. Rapora söylenen sayı, belirtilen yıllar arasında haftada iki kez 20 ila 50 kişinin gizlilik içinde idam edildiği tahmin edilerek söyleniyor.

Uluslararası Af Örgütü, raporunu hapishane yetkilileri, tutuklular ve gardiyanların bulunduğu 84 kişiyi kapsayan görüşmeler sonrasında oluştuklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)