İran'dan Trump'a cuma randevusu

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'a ilk kez yanıt verdi. Hamaney, "İranlılar, Trump'ın tehditlerine cuma günü karşılık verecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın ilişkilerdeki tansiyonu yükseltmesinde ilk kez yanıt verdi. Hamaney, 'İranlıların Trump'ın tehditlerine 1979 devriminin cuma günkü yıldönümünde yanıt vereceğini' söyledi.

Tahran'da komutanlarla biraraya gelen Hamaney, "Trump 'Benden korkmalısınız' diyor. Hayır. İran halkı onun sözlerine 10 Şubat'ta yanıt verecek ve bu tür tehditlere karşı duruşunu gösterecek" ifadelerini kullandı. Hamaney, "Hiçbir düşman İran ulusunu felç edemez" dedi.

İran'ın ruhani lideri, ABD'yi IŞİD'in kurulmasından da sorumlu tuttu, Irak ve Suriye'deki savaşların arkasında Washington'ın olduğunu söyledi.

Trump, kampanya süreci boyunca selefi Obama'nın İran'la yaptığı nükleer anlaşmayı eleştirmiş; İran'ın önceki hafta yaptığı balistik füze denemesinin ardından da ülkenin savunma sanayinden bazı isim ve şirketlere yeni yaptırım kararı almıştı. Füze denemesini savunma amaçlı yaptığını vurgulayan Tahran ise ABD'ye misilleme olarak 'teröre destek verdiğini' savunduğu bazı kişilere yaptırım dayatmıştı. (Dış Haberler)