Rusya, Trump'a karşı İran'a kalkan

Moskova'dan Trump'ın 'bir numaralı terörist' dediği İran'a destek: Tahran'ın terör örgütleriyle bağı yok!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın 'bir numaralı terörist devlet' diye nitelediği İran'a Rusya'dan destek geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahran'ın 'IŞİD, Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) ve diğer terör örgütleriyle bağlantılı olmadığını' söyledi.

Lavrov, Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez ile ortak basın toplantısında, "IŞİD, Fetih el Şam ve BM Güvenlik Konseyi'nin listesindeki terör örgütleriyle hiçbir zaman bağlantılı olduğu görülmedi" dedi. Rusya'nın İran Büyükelçisi Levan Djagaryan da, RIA Novosti ajansına yaptığı açıklamada İran-ABD geriliminden endişe duyduklarını söyledi.

Trump, Fox News televizyonuna dün gece verdiği demeçte, İran'ı 'bir numaralı terörist devlet' olarak niteleyip, selefi Barack Obama'nın Tahran'la imzaladığı nükleer anlaşmayı "Hayatımda gördüğüm en kötü anlaşma" sözleriyle eleştirmişti.

İran'ın önceki haftasonu balistik füze denemesinin ardından Trump yönetimi Tahran'a karşı söylemini sertleştirmiş ve bir dizi yetkiliyle şirkete yeni yaptırımlar getirmişti. İran ise füze denemesinin savunma amaçlı olduğunu vurgulamıştı. (Dış Haberler)