SDG'den Rakka'da ABD destekli yeni hamle

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağırlığını Kürt güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Rakka'daki IŞİD operasyonuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, operasyonun IŞİD'in Suriye'deki kalesi olan Rakka'da tamamen kuşatılmasını hedefleyen yeni aşaması başladı.

'HAVADA VE KARADA DESTEK'

sdg rakka

Reuters ajansının 'acil' koduyla geçtiği açıklamada ABD'nin Kürt, Arap, Türkmen ve Süryanilerden oluşan SDG'ye verdiği desteğin artırıldığı ve 'hava koruması garantisi alındığı' belirtildi.

Açıklamada, 'uluslararası koalisyondan gelen desteğin, SDG güçlerinin ilerlemesine hava desteği garantisi ve sahadaki güçlere özel kuvvetlerden gelen yardım yoluyla arttığı' bilgisi yer aldı.

SDG, Rakka operasyonuna 'Fırat'ın Gazabı' adını vermişti.

ingiliz ypg

Hafta içinde, Donald Trump yönetiminin YPG'ye zırhlı araç verdiği ortaya çıkmıştı. Washington Post gazetesi, Trump yönetiminin Obama yönetimi tarafından Rakka'yı IŞİD'den almak için 7 ayda hazırlanan ve B planı olarak Kürtlerin silahlandırılmasını içeren planı rafa kaldırdığını yazmıştı. Ancak haberde, Trump'ın Obama'nın planını yetersiz bulduğu ve Pentagon'dan her seçeneği masaya getirmesini istediği vurgulanıyordu.

Bu haberden iki gün önceyse, Obama yönetiminin dışişleri bakan yardımcısı Anthony Blinken'ın New York Times gazetesine yazdığı bir makalede Rakka'da IŞİD'i yenilgiye uğratmanın tek yolunun YPG'yi silahlandırmaktan geçtiğini savunması dikkat çekti. (Dış Haberler)

RAKKA SDG2

'Obama'nın Kürtleri silahlandırma planı rafa kalktı''Obama'nın Kürtleri silahlandırma planı rafa kalktı'

Erdoğan'ı YPG'ye ikna etme planı!Erdoğan'ı YPG'ye ikna etme planı!