İmam 'radikal' diye ihbar etti, polis 'boşver' dedi

Denver'da bir caminin imamları tarafından radikal görüşleri nedeniyle polise ihbar edilen 37 yaşındaki Teksaslı, cinayet işledi. Denver Post gazetesi, imamların ayrıntılı şikâyet mektubuna ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Denver kentinde bir güvenlik görevlisini silahla öldürmekle suçlanan kişinin, bir caminin imamları tarafından 'radikalleştiği' gerekçesiyle polise ihbar edildiği ortaya çıktı. İddiaya göre polis, imamların 'radikal İslamcı' şikâyetini dikkate almadı.

radikal Joshua Andrew Cummings.

Denver Post gazetesinin haberine göre, 24 Aralık'ta kentteki bir camiden emniyet müdürlüğüne bir mektup gönderildi. Mektupta imamlar, İslam dinini seçen kişilerle yaptıkları bir toplantıya katılan 37 yaşındaki Joshua Andrew Cummings'i radikal görüşleri nedeniyle ihbar ediyordu. İmamlar, Teksaslı adamın toplantıda ABD'de İslam yönetimi kurmak için savaşmanın meşru olduğunu söylediğini ve başka radikal görüşleri paylaştığını aktarıyordu.   Ancak habere göre, polis bu ihbarı dikkate almadı.

Cummings, ulaştırma sektöründe özel bir güvenlik görevlisi olan rahip Scott Von Lanken'i öldürmekle suçlanıyor. Eski bir asker olan Cummings'in sosyal medya hesaplarından radikal İslamcı propaganda yaptığı ve ABD'nin başarısızlıklarına ilişkin mesajlar paylaştığı belirtiliyor. (Dış Haberler)

Etiketler imam Denver