Hollande'dan Trump'a: Beraber bir geleceğimiz yok

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Trump yönetiminin vize yasağı kararını ve AB politikalarını eleştirdi. Hollande Trump'ın duruşu aynı kaldığı sürece ortak bir geleceklerinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın çoğunluğu Müslümanlardan oluşan 7 ülkeye uyguladığı vize yasağını eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kararı 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi. Hollande, böyle giderse Trump yönetimi ile ortak bir geleceklerinin olmayacağını söyledi.

Malta'da Avrupa Birliği'nin (AB) geleceğini konuşmak üzere bir araya gelen üye ülke liderleri arasında yapılan toplantıda Hollande, Trump yönetiminin dış politika anlayışını eleştirdi. Hollande, Trump'ın vize yasağını yüksek seviyede sorunlu bir karar olarak değerlendirdi.

Trump AB'yi birleştirdi!Trump AB'yi birleştirdi!

'GERÇEKTEN NE İSTEDİĞİNİ BİLMİYORUZ'

Trump'ın AB'nin iç işlerine karışmamasına dair göreve geçtiği ilk günlerde kendisini uyardığını söyleyen Hollande, "Şunu anlamalılar ki Trump aynı konumda durduğu sürece ortak bir noktada durmamız mümkün değil. Bir çeşit dış güvence olarak düşünemeyiz. NATO içinde beraber yer aldığımız yol var ancak bu tek yol olamaz. Çünkü ABD Başkanının gerçekten ne istediğini bilmiyoruz" dedi.

Fransa'nın kendini savunabilecek yeterlilikte ve korkularının olmadığını söyleyen Hollande,"Geleceğimiz için Avrupa temelli bir vizyona sahip olmalıyız" dedi. (DIŞ HABERLER)