Filipinler lideri: Komünistlerle barış olmayacak

Filipinler lideri Rodrigo Duterte, ateşkes halinde oldukları Komünist örgüt Halkın Yeni Ordusu (NPA) ile savaş için askerlerin hazırlanmasını istedi. Duterte: "Bu andan sonra barış falan olmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinlerin sivri dilli başkanı Rodrigo Duterte, ülkedeki Komünist gerilla hareketi Halkın Yeni Ordusu (NPA) ile ateşkesin sona erdiğini söyledi. Duterte, askerlerine savaşa hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Duterte: Politikacıları daha önce de helikopterden attım, gene atarımDuterte: Politikacıları daha önce de helikopterden attım, gene atarım

'ASKERLERİM SİLAHLARINI HAZIRLASIN'

Ateşkesin bitmesinde taraflar birbirlerini suçlarken NPA, Filipinler ordusunun 7 askerini öldürdü, 3 askeri de rehin aldı. Duterte saldırının ardından: "Bu andan sonra barış falan olmayacak. Askerlerimden kamplarına dönüp savaş için silahlarını temizlemelerini rica ediyorum, savaşa hazırlansınlar" dedi.

Saldırının öncesinde NPA'nın ateşkes görüşmeleri kapsamında 400 tutuklusunun serbest bırakılmasını talep etmesinin ardından Duterte, "Aman tanrım! Bu sayı örgütün tamamı anlamına geliyor" sözleri ile teklifi reddetti.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Filipinler Devlet Başkanı Duterte: "Gazeteciler ölmeyi hak ediyor"

'BİRLİKTE UYUŞTURUCUYA KARŞI SAVAŞALIM' DEMİŞTİ

Ülkede 40 yılı aşkın süredir gerilla savaşı yürüten Maoist örgüt NPA ile Filipinler arasında zaman zaman karşılıklı ihlaller olsa da ateşkes devam ediyordu. Duterte, bazı Komünist grupların etkinliklerine de katılmış ve orada "Hep birlikte uyuşturucu çetelerine karşı savaşmalıyız" açıklamaları yapmıştı. (DIŞ HABERLER)