Berkeley'de ırkçı gazeteci isyanı

Berkeley Üniversitesi'nde protestocular ırkçı yazar Milo Yiannopoulos'un konuşması engellendi. Yiannopoulos'un gazetesi Breitbart News ırkçı çizgisiyle biliniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de aşırı sağ görüşleriyle bilinen Breitbart News'un İngiliz köşe yazarı Milo Yiannopoulos'un konuşma yapmak için ülkenin köklü üniversitelerinden biri olan Berkeley'e davet edilmesi şiddetli protestolara sebep oldu.

1 Şubat Çarşamba günü Milo Yiannopoulos'un Berkeley Öğrenci Birliği'nin konuğu olacağı Öğrenci Birliği binasının önünde bin 500 kişi toplandı. Polis topluluğu defalarca dağılmazlarsa tutuklanacakları yolunda uyardı. Öğrenci birliği binasının camları indirildi, binanın önüne metal barikatlar yığıldı. Etkinlik iptal edilmek zorunda kalındı. Berkeley Üniversitesi sözcüsü Dan Mogulof, fikir özgürlüğünün beşiği olmuş okulumuz için bugün hiç gurur verici bir gün değildi. Öte yandan vandalizm ve şiddet eylemlerinin 150 kişilik küçük bir provakatör bir grup tarafından iddialar da dillendiriliyor.

AŞIRI SAĞCILARIN GÖZDE GAZETESİ BREITBART NEWS

Milo Yiannopoulos, ırkçı ve İslam karşıtı görüşleriyle bilinen bir yazar. En son Hayalet Avcıları (Ghostbusters) filminde oynayan siyahi komedyen Leslie Jones'a maymun kıçı fotoğrafı göndermek de dahil yaptığı cinsiyetçi ve ırkçı hakaretlerle tanındı.  Yiannopoulos'un Twitter'a girişi kalıcı olarak yasaklandı ama hakaretlere tahammül edemeyen Leslie Jones da 305 bin takipçisi olduğu halde Twitter hesabını kapattı. Yiannopoulos'un yazdığı Breitbart News'un eski yayın yönetmeni Steve Bannon ABD başkanı Donald Trump'ın baş stratejisti ve başkanlık kampanyası yöneticisiydi. Steve Bannon çok uzun süredir Trump'ın da savunduğu göçmen karşıtı fikirlerin bayraktarlığını yapıyordu. Breitbart News da ABD'de aşırı sağ fikirlerin savunucusu bir medya kuruluşu olarak biliniyordu. Trump'ın gelir gelmez Trans Pasifik anlaşmasını iptal etmesinin ve yedi Müslüman ülkeye yönelik vize iptali kararının ardından Trump'la birlikte Bannon da Demokratları öfkelendirdi, Cumhuriyetçileri de tedirgin etti. (Dış Haberler)