Camisi kundaklanan Müslümanlara Yahudilerden destek

Teksas'ta Victoria İslam Merkezi'nin kundaklanmasının ardından Yahudi cemaati kendi sinagoglarının anahtarını Müslüman cemaate verdi. Robert Loeb, böyle musibetlerde yan yana durabilmeliyiz diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teksas'ta Victoria İslam Merkezi önce soyuldu, sonra da kundaklandı. Federal yetkililer olayı araştırması devam ederken bölgede yaşayan Müslüman cemaat ibadet etmeye devam edebilsin diye Yahudi Temple Bnai cemaati kendi sinagoglarının anahtarlarını Victoria İslam Merkezi cemaatine verdi.

"BÖYLE MUSİBETLERDE YANYANA DURABİLMELİYİZ"

The Independent'ın haberine göre Temple Bnai sinagogunun lideri Robert Loeb nasıl olup da Müslüman cemaatle dayanışma kararı verdiklerini şu şekilde anlattı: "Bölgede muhtemelen 100 kişilik bir Müslüman cemaati yaşıyor. Bizim sinagogun cemaati ise 25, 30 kişiden oluşuyor. Bizim ibadet edebileceğimiz çok farklı bina seçenekleri var. Victoria İslam Merkezi cemaatinden çok sayıda kişiyi yakından tanıyorum. Zaten burada herkes herkesi tanıyor. Böylesi musibetler yaşandığında yanyana durabilmeliyiz"

İslam Merkezi'nin kurucularından biri olan Şehid Haşimi şaşkınlığını gizleyemeyerek "Yahudi cemaatinden bir grup evime gelerek sinagogun anahtarını bana verdiler" diyor.

İlk defa 2000 yılında inşa edilmiş Victoria İslam Merkezi, ABD başkanı Donald Trump'ın yedi ülkeye vize ambargosu uygulayacağını açıklamasından çok kısa bir süre sonra kundaklandı. İlk alevler cumartesi günü sabaha karşı saat 2:00'da fark edildi. Caminin tekrar inşa edilebilmesi için Go Fund Me (Gel bana bağış yap) adıyla yapılan kampanyada şimdiye kadar 900 bin dolar para toplandı.