Sadr'dan 'ABD'liler ülkeyi terk etsin' çağrısı

Irak Meclis Dış İlişkiler Komitesi, ABD'ye yanıt verilmesini istedi. Şii lider Sadr ise ABD vatandaşlarının Irak'ı terk etmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın vize yasağına yönelik tepkiler büyüyor. Irak Meclis Dış İlişkiler Komitesi, Irak hükümetinden talepte bulunarak ABD'ye yanıt verilmesini ve ABD'lilere seyahat yasağı getirilmesini istedi. Benzer bir tepki de Irak Şiileri'nin etkin liderlerinden olan Mukteda el Sadr'dan geldi. Sadr ABD vatandaşlarının Irak'ı terk etmesi gerektiğini söyledi.

Mukteda el Sadr kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Sizin diğer ülkelere istediğiniz gibi gidip gelme özgürlüğünüz varken Iraklıların veya diğer ülke vatandaşlarına sınırlama getirmeniz küstahlık anlamına gelir.  Bu yüzden kendi vatandaşlarınızı Irak'tan çıkarmalısınız" dedi.

Irak hükümeti şu ana kadar Trump'pın vize ambargosu hakkında herhangi bir yorum veya eylem yapmaktan kaçındı. Trump Irak da dahil yedi müslüman ülkeye ABD'ye giriş yasağı getirmişti. İran karara misilleme yaparak  ABD vatandaşlarının İran'a girişlerine yasak getirmişti.

Trump yedi Müslüman ülkeye yasak getiriyorTrump yedi Müslüman ülkeye yasak getiriyor

İran'dan Trump'a misilleme geldiİran'dan Trump'a misilleme geldi