Fransa Cumharbaşkanı adayı: Bilal olmaktan gurur duyarım

Fransa'da solcuların cumhurbaşkanı adayı Hamon aşırı sağın kendine taktığı Bilal adından gurur duyduğunu söyledi. Aşırı sağcılar, diğer adaylara da isimler takmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da sol kanadın cumhurbaşkanı aday adayı Benoit Hamon, aşırı sağcı gruplar tarafından yakıştırılan Bilal isminden gurur duyduğunu söyledi.

Sputnik'in haberine göre,  Benoit  Hamon, ırkçı ve İslam karşıtı grupların yaptığı bu yakıştırmalardan hiç rahatsız olmadığını vurgulayarak, aşırı sağcı lider ve cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen ile de son ana kadar mücadele edeceğini belirtti. Bilal, Elie ya da David ismiyle anılmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu tekrar eden Hamon, aşırı sağın Müslüman ve Yahudi isimlerinden nefret ettiğini hatırlattı.

Sosyalist partiden 7 adayın yarıştığı seçimlerde eski Başbakan Manuel Valls'i de geriden bırakan Hamon, ilk turda yüzde 36 oy alarak birinci sıraya yerleşmişti.

Daha önce de aşırı sağ, merkez sağın cumhurbaşkanı aday adayı Alain Juppe için Ali, merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon için Farid yakıştırmasında bulunmuştu. Hamon, ne Fransa'yı ne de cumhuriyeti bu grupların eline bırakmayacaklarını belirtti.