Trump'ın yasağı ünlü yönetmeni de vurdu

ABD'de yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına getirilen vize yasağı, Oscar ödüllü İranlı yönetmen Aşgar Farhadi'yi de etkileyecek. Trump'ın kararı ülkenin sınırlarında şimdiden kaos yaratırken, Farhadi'nin bu yıl yine aday gösterilse de 26 Şubat'taki Oscar Ödülleri törenine gidemeyeceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın savaştan kaçan Suriyelilerin ülkeye girişini 'ikinci bir emre kadar' durdurup nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına üç aylık vize kısıtlaması getirmesi daha ilk gününden yüzlerce kişiyi etkiledi. Sınır güvenliği yetkililerinin bu ülkelerden gelen kişilere nasıl davranacaklarını bilemedikleri belirtilirken, yasaktan etkilenen kişilerden biri de son filmi 'Satıcı' ile en iyi yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilen ünlü İranlı yönetmen Aşgar Farhadi.

ABD Suriye'den mülteci almıyorABD Suriye'den mülteci almıyor

FARHADİ: GİDEMEYEBİLİRİM

'Bir Ayrılık' filmiyle 2012'de Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerinin sahibi olan Farhadi, bu yıl yasak nedeniyle ödül töreni için ABD'ye gidemeyebileceğini söyledi. Ulusal İran Amerikan Konseyi Başkanı Trita Parsi ise Twitter'dan "Teyit edildi: Aşgar Farhadi'nin Oscar törenine katılmak için ABD'ye girişine izin verilmeyecek" mesajını paylaştı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) direktörü Ibrahim Hooper ise yeşil kartı bulunan ama şu an ABD dışında bulunan birçok kişinin endişe içinde olduğunu söyledi. Hooper, "İlk uçağa binip Amerikan vatandaşı olan eş ve çocuklarının yanına gelmeye çalışanlar var. Ülkeye alınıp alınmayacaklarını bilmiyorlar bile" dedi.

The Guardian gazetesi sınır güvenliği yetkililerinin yeni talimatları nasıl uygulayacaklarını henüz bilmediklerini yazarken, ABD'de üniversite öğrencisi olup şu an tatilde olan birçok kişinin endişeli olduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)