Trump Yahudileri de kızdırdı

Yedi Müslüman ülkeden göçmenlere yasak getirerek tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump, Holokost'u Anma Günü'nde Yahudilerin adını anmayınca da tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müslüman karşıtı kararnameleriyle dünya çapında tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump, Yahudileri de kızdırdı. Holokost'u Anma Günü için Beyaz Saray'dan yayımlanan açıklamada bir kez bile 'Yahudi' sözcüğünün geçmemesi nedeniyle, önde gelen Yahudi kuruluşları yeni ABD Başkanı'na tepki gösterdi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, 'Holokost'un kurbanları, hayatta kalanları ve kahramanları'ndan söz edildi, "Nazi terörünün masum insanlara yaşattığı kötülüğü ve dehşeti tamamen kavramak imkânsız" denildi. Açıklamada Holokost'un kurbanları olan yaklaşık altı milyon Yahudi, eşcinseller, Romanlar ve engelli kişilerim ayrı ayrı anılmaması dikkat çekti.

Bu söylem bugüne dek Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalarla çelişirken, bir önceki başkan Barack Obama'nın son Holokost Günü açıklamasında "Hepimiz Yahudiyiz" dediğini hatırlatan Yahudi kuruluşları Trump'a tepki gösterdi. Yahudilere karşı ayrımcılıkla mücadele etmek için 114 yıl önce kurulan İftira ve İnkârla Mücadele Birliği'nin Başkanı Jonathan Greenblatt, Trump'ı Twitter'dan şu sözlerle eleştirdi: "Beyaz Saray'ın Holokost'u Anma Günü'nde Yahudilere değinmemesi kafa karıştırıcı ve rahatsız edici. Geçmişteki Cumhuriyetçi ve Demokrat başkanlar böyle yapardı." (Dış Haberler)

ABD Suriye'den mülteci almıyorABD Suriye'den mülteci almıyor