Yunanistan vermedi, Türkiye ikinci kez istedi

Adalet Bakanlığı, sekiz darbeci asker için Atina'ya yeniden iade başvurusu yaptı. Yunan yargısı ilk iade talebini dün reddetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçıp sığınma talep eden sekiz askerin iadesinde ısrarcı. Adalet Bakanlığı, Yunan yargısının askerleri iade etmeme kararının ardından Atina'ya ikinci defa başvuruda bulundu. Başvuruda askerlerin iadesi istendi.

Yunanistan’ın en yüksek mahkemesi dün verdiği kararda, kaçan askerlerin Türkiye’ye iade talebini reddetmişti. Dışişleri Bakanlığı bu karara, "Siyasi saiklerle alındığı düşünülen bu kararın ikili ilişkilerimiz, terörle mücadele alanında işbirliğimiz ve diğer ikili/bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımız üzerindeki etkileri de kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır" tepkisi vermişti.

Altı subay ve iki astsubay, darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan’a kaçmıştı. Türkiye’de hayat, tehlikelerinin olduğunu savunan askerler, siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. (Dış Haberler)