Eski bakandan Trump'a: Beni de Müslüman say!

ABD'de başkan Trump'ın Müslümanlara karşı ayrımcı tavrına eski bakanlardan Albright da bayrak açtı. Eski dışişleri bakanı, Müslümanları fişlemek için veritabanı oluşturulması halinde Müslüman olarak kayıt yaptıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright, Donald Trump yönetiminin Müslümanları kayıt olma zorunluluğu getirerek fişlemeyi planladığına dair haberlere tepki gösterdi. Albright, Müslüman Amerikalılar için bir veri tabanı oluşturulursa, kendisini Müslüman olarak kaydettirmeye hazır olduğunu söyledi.

Ülkenin ilk kadın dışişleri bakanı Albright tepkisi Twitter hesabından, kendi dinsel geçmişini referans vererek gösterdi. Albright mesajında "Ben Katolik olarak büyütüldüm, sonra Protestan oldum. Daha sonra ailemin Yahudi olduğunu öğrendim. #dayanışma için Müslüman olarak kayıt olmaya hazırım" ifadelerini kulllandı.

Albright bir diğer mesajında da, Trump'ın mülteci programını askıya alıp yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına vizeleri askıya alma kararına da tepki gösterdi: "Özgürlük Heykeli'nde dipnot yok. Amerika tüm inanç ve özgeçmişten gelen insanlara açık kalmalı.#MültecilerBuyrun."

Albright geçen hafta Trump'a tepki olarak ABD ve birçok ülkede düzenlenen Kadın Yürüyüşü'ndeki konuşmasında da, "Eğer Müslümanları kayıt olmaya zorlarsanız, hepimiz Müslüman olarak kayıt olacağız" demişti. (Dış Haberler)