Yunanistan darbeci askerleri iade etmiyor

Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan askerlerin, Türkiye'ye iade edilmemesine karar verildi. Askerlerin iltica başvurusunun ise, Şubat ayında görüşülmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın en yüksek mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan askerleri, Türkiye'ye iade edilmemesine karar verdi. Mahkemenin kararı Yunanistan'ın ana gündem maddesine dönüştü.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi Türkiye'nin iade talebini reddetti. Duvar’ın ulaştığı son bilgiler, askerlerin yeni karar sonrasında belirli bir süre zarfı için gözetim altında tutulacağını gösteriyor. Takriben Şubat ayında Yunanistan 8 askerin iltica başvurusunu görüşüp bir karara bağlayacak.

ANKARA'DAN TEPKİ

Yunanistan'ın 8 darbeci askeri iade etmeme kararına Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Siyasi saiklerle alındığı düşünülen bu kararın ikili ilişkilerimiz, terörle mücadele alanında işbirliğimiz ve diğer ikili/bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımız üzerindeki etkileri de kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır" denildi.

6 subay ve 2 astsubay, darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçmıştı. Türkiye'de hayat, tehlikelerinin olduğunu savunan askerler, siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Yunanistan'a kaçan askerler için kırmızı bülten talebiYunanistan'a kaçan askerler için kırmızı bülten talebi