Trump: İşkence işe yarıyor

ABD Başkanı Donald Trump terör şüphelilerine işkence yapılmasına alenen cevaz verdi. Trump, kampanya döneminde de sert ve radikal yöntemleri savunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD başkanı Donald Trump, IŞİD'in Ortadoğu'daki eylemlerini gerekçe göstererek alenen işkenceyi savundu.

GÜVENLİK BİRİMLERİNE ŞAİBELİ İSİMLER

Donald Trump özellikle 2004 yılında Irak Felluce'deki icraatları yüzünden "Deli Köpek" adıyla anılan James Mattis'i savunma bakanlığına, soruşturmalar sırasında işkence yöntemi olarak kabul edilmiş olan waterboarding (boğulma hissi verme) tekniğine tekrar geri dönebileceğini söyleyen Mike Pompeo'yu Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) başına getirdi. Trump bu kararını savunurken ülkelerini güvenli hale getirmeyi istediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

" Onlar (IŞİD), bizim insanlarımızın, Ortadoğu'da yaşayan Hıristiyanlar oldukları için, kafalarını kesip canlı olarak yayınlıyorlarsa waterboardinge karşı güçlü hislerim olmaz mı? İstihbaratın en tepesindeki isimlerle konuştum. 'İşkence işe yarıyor mu' dedim. Kesinlikle yarıyor dediler.  "

Donald Trump daha önce de kampanya sürecinde terör şüphelilerine waterboarding ve diğer başka bazı sert yöntemleri uygulayabileceğini söylemişti.(Dış Haberler)