Beyonce, Jay Z ve Obama'dan 'beyaz' özürü

Wikihow isimli sitede yayınlanan Obama, Beyonce ve Jay Z'in resmedildiği illüstrasyon tepki topladı. Site özür dilemek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okuyucuları için bir kullanma kılavuzu işlevi gören Wikihow sitesi, eski ABD Başkanı Barack Obama, sanatçı Beyonce ve eşi sanatçı Jaj Z'yi beyaz olarak resmettiği için özür diledi. Site nasıl milletvekili olunur başlıklı bir yazı için yaptığı illüstrasyonda Barack Obama, Beyonce ve Jay Z'nin bir davette beraber verdiği bir fotoğrafı illüstrasyona dönüştürdü. Fotoğraf 2012 yılında yapılmış olan bir bağış kokteyline aitti. Fotoğraftaki üç kişi de beyaz olarak resmedilmişti

The Guardian'ın haberine göre Olay Pazartesi günü Beyonce'un fan sayfasında bir kullanıcının etkinlik sırasında çekilmiş fotoğrafla  çizimi yan yana koymasıyla ortaya çıktı. İsmi saklı bir Wikihow yetkilisi durumu utanç verici olarak niteledi ve böyle bir şeyin nasıl olabildiğinin araştırılacağını belirtti.

Çarşamba günü ise Wikihow detaylı bir özür ve açıklama yayınladı. Açıklamaya göre çizimi başka, boyama işlemini başka biri yapıyor. Özür metnine göre çizimde reklendirme yapan kişinin resimdekilerin ırkı hakkında bir fikri yoktu. Wikihow hem yazının hem de çizimin düzeltilmesi için yayından kaldırıldı.