Kübalı gençler mutlu ve gururlu!

Küba'da gençlerin yüzde 82'si hayatından memnun. Gençlerin yüzde 71'i Kübalı olmaktan gurur duyuyor ve çoğu tıp okumak istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 yılının Kasım ayında devlet kurumu Gençlik Merkezi'nin yaptığı ankete göre Küba'daki genç nüfusu yüzde 68'i adada mutlu. Gençlerin yüzde 71'i Kübalı olmaktan gurur duyuyor. Yüzde 82'si ise hayatından genel olarak mutlu olduğunu söylüyor.

Telesur  sitesinin haberine göre Araştırma  10 ile 19 yaş dilimindeki 1,3 milyon genci kapsıyordu. Bu örneklem toplam nüfusun yüzde 12'sini temsil ediyor. Katılımcıların yarısı üniversiteye gitmek istiyor. Yüzde 80'i ise tıp okumanın önemli olduğunun ve hedefleri içinde en üstte olduğunu belirtiyor. Gençlerin yüzde 11'i tütün mamulleri kullandığını, yüzde 35'i en az bir kez alkol aldığını yüzde 39'u ise sadece anneleriyle yaşadığını itiraf ediyor. Genç kızların yüzde 2,9'u ise bebek sahibi olduğunu söylüyor. Gençlerin yaklaşık yarısı ilk cinsel tecrübelerini 14 ve 15 yaşlarında yaşadıklarını söylüyorlar.

'ÇOĞUNUN EVİNDE BİLGİSAYAR VAR'

Ankete katılanların çoğunun evinde bilgisayar olduğunu söylüyor. Gençler,  interneti kablosuz ağlar ve telefonlar vasıtasıyla yoğun olarak kullanıyor. Kübalı gençler en çok Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi futbolculara Jennifer Lopez, Justin Bieber ve Selena Gomez gibi sanatçılara hayranlık duyuyorlar.