Ankara'dan Çipras'a Kıbrıs uyarısı

Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Derya Kanbay, "Kıbrıs adasının Helenleştirilmesi uğruna birçok kötülük yapıldı. Bazı kesimler bunu unutuyor" dedi. Karşıt açıklamalar yapmaya devam eden Atina da, TSK'nin Kıbrıs'tan çekilmesini 'olmazsa olmaz' şartı olarak öne sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs sorununa ilişkin Türkiye ve Yunanistan'dan karşılıklı eleştiriler ve suçlamalar gelmeye devam ediyor. Kıbrıs Türk medyasına yansıyan son bilgilere göre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Yunanistan’ın Kıbrıs sorunundaki rolüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deneyimli diplomat, 'Kıbrıs adasının Helenleştirilmesi uğruna birçok kötülük ve hunharca işler yapıldığını' söyleyerek, bazı kesimlerin bunları unutmayı tercih ettiğini ifade etti. Sözlerinin devamında Kanbay Atina’ya şu mesajı gönderdi: “Yunanistan başbakanının, Kıbrıs meselesini, Türkiye'nin adayı işgali olarak tanımlaması enteresan bir ifade çünkü o yıllarda kendisi herhalde hayatta bile yoktu, belki de minnacık bir bebekti. Kendi ülkesinden buraya gelen bir katilin daha 1950'li yıllardan itibaren adada nasıl cinayetler işlediğini hatırlamıyor".

ATİNA FARKLI TELDEN ÇALIYOR

Kanbay’ın açıklamaları Lefkoşa’nın güneyinde ve Atina’da yankı buldu.  Ankara’dan gelen son mesajları görmezden gelmeyi yeğleyen Atina Kıbrıs Meselesinde kendi mesajlarını vermeye devam ediyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias son açıklamalarında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’tan çekilmesini, Kıbrıs sorununun çözümü için 'olmazsa olmaz' olarak tanımlıyor.  Kotzias, Kıbrıs sorununu bir “Türk işgali sorunu” olarak tanımlamaya da devam ediyor. Bu mesaj, Kıbrıs’ta iki liderlin tekrardan bir araya gelemesine ramak kala Atina’da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Bu arada Atina, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika alanında attığı adımları yakından takip ediyor. Bu bağlamda, önümüzdeki günlerde Erdoğan’ın İngiltere Başbakanı ile gerçekleştireceği toplantı Atina’nın merceği altına yatırılmış durumda.  Duvar’a ulaşan son bilgiler, Atina’nın bu toplantıya kuşkuyla yaklaştığı yönünde.