Yunanistan'da ırkçılık ilkokullara girdi!

Yunanistan'da ırkçılık dalgası ilkokullara kadar yayıldı. Yunanistan'da Altın Şafak gücünü arttırken ELAM da çözüm karşıtı eylemleriyle gündem yaratıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’daki yabancı karşıtlığı ve ırkçılık dalgası her geçen gün ile yeni boyutlar kazanıyor. Ekonomik ve sosyal buhran ile mücadele veren Yunanistan toplumunda ırkçılık artık ilkokulların ana gündem maddelerinden birisine dönüşmüş durumda.

Altın Şafak üyelerinin geçtiğimiz günlerde Pire’deki bir ilkokulu basmasından sonra yeni bir haber Larisa bölgesinden Yunanistan basınına yansıdı.

Newsit.gr sitesinin geçtiği son habere göre, Larisa’da bir ilkokulda veliler birliği öğrencilere ırkçı video izlettiriyor. Suç duyusu olayın gerçekleştiği okulun müdürü tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Olaya karışan veliler müdürün iddialarını yalanlama ve Yunanistan’da yabancı karşıtı kesimlerin kullandığı jargonu kullanma yolunu seçtiler.

Irkçı videolar ile gündeme gelen ilkokul mülteci çocuklarına kapılarını açmış olan bir eğitim kurumu. Bu durum Larisa’daki sağcı ve yabancı karşıtı çevrelerin tepkisini çekmiş durumda.

Altın Şafak prestij arttırıyor

ALTIN ŞAFAK GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

İlkokul düzeyinde yoğunlaşan yabancı karşıtlığı Yunanistan’ın en büyük üçüncü partisi konumundaki Altın Şafak’ın gücünü arttırıyor.

Uzun zamandan beri Yunanistan siyaset sahnesinde sesi soluğu çıkmayan Altın Şafak yeni dönemde tekrardan gündemi meşgul ediyor.

Yunanistan okullarındaki aileler ve veliler ile yakın dirsek temasları geliştiren hareket, her yeni durumundan maksimum düzeyde faydalanmaya çalışıyor.

Bu arada Yunanistan’daki son kamuoyu anketleri Altın Şafak’ın üçüncülükteki yerini koruduğunu gösteriyor.

Yunanistan’da önemli gelişmelerin yaşandığı bir ortamda, Altın Şafak’ın Kıbrıs kolu olan ELAM da boş durmuyor.Kıbrıs Sorununun çözümüne yönelik müzakereleri fırsat bilen ELAM son günlerde gerçekleştirmiş olduğu gösterilerle adanın gündemine oturdu. Kıbrıs Rum liderliğine yakın kaynaklar ELAM’ın son dönemde vites yükseltmiş olmasının son derece “sıkıntılı” bir duruma işaret ettiğini vurguluyorlar.