Silah bırakmayan IRA'lı grup polise saldırdı

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta polislere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis yaralanırken, Kuzey İrlanda yönetimi, saldırıyı IRA'nın silah bırakmayı reddeden grupların düzenlediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Krallığa bağlı Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta polis ekiplerine araba içinden ateş açıldı. Silahlı saldırıda bir polis yaralanırken saldırının IRA'nın silah bırakmayı reddeden gruplarınca yapıldığı açıklandı.

Kentteki bir benzincide bulunan Kuzey İrlanda polisine araba içinden yedi el açılan ateşin ardından saldırganlar olay yerinden uzaklaştı. Polisin açıklamasına göre kullandıkları arabayı bırakıp kaçan saldırganlardan 36 yaşındaki bir erkek yakalandı. Kolundan yaralanan polisin hastanede tedavisinin sürdüğü ancak durumunun ciddi olmadığı belirtildi.

IRA'NIN SİLAH BIRAKMAYAN GRUPLARI 

İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nın (IRA) silah bırakması ve eylemlerine son vermesinin ardından örgüt içinde bazı gruplar feshedilmeye karşı çıkmış ve Original IRA, Real IRA, ve İrlanda'nın Askerleri (Óglaigh na hÉireann) gibi gruplar silahlı mücadeleye devam edeceklerini açıklamışlardı. Kuzey İrlanda yönetiminden James Brokenshire, dün gerçekleşen silahlı saldırının bu gruplardan kişilerce düzenlediğini söyledi.

SİNN FEİN: HALKIMIZA SALDIRANLARLA AYNILAR

Kuzey İrlanda'nın İrlanda ile birliğini savunan Kraliyet karşıtı Sinn Fein partisinin yerel parlamento üyesi Gerry Kelly gerçekleşen saldırıyı kınadı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kelly: "Saldırıyı düzenleyenler, bizim halkımıza saldıranlarla aynıdır. Durmalılar" dedi. (DIŞ HABERLER)