Çavuşoğlu: Trump ile Erdoğan bir araya gelecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin törenine katılmak için Washington'a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında en yakın zamanda görüşme ayarlayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkalık görevini Barack Obama'dan devraldığı Donald Trump'ın cuma günkü yemin törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'li Başkanı en yakın zamanda bir araya getirmek konusunda hem fikir olduklarını söyledi.

'BAŞKANLARIN BİR ARAYA GELMESİNDE HEMFİKİRİZ'

Washington'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Trump'ın ilk uluslararası ziyaretini Türkiye'ye yapacağına dair iddialarla ilgili soruyu, "Henüz Başkan’ın programı net değil ama Başkan’ın yakın ekibiyle yaptığımız görüşmelerde en kısa sürede iki başkanı bir araya getirmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduk” sözleri ile yanıtladı.

'BÖLGESEL YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ'

İki başkanın bölgesel sorunların üstesinden gelmek adında bir araya geleceğini ve bir yol haritası çizileceğini söyleyen Çavuşoğlu: "İki başkanın bir araya gelmesinden sonra onların aldığı kararlar, verdikleri talimatlar neticesinde biz de bu yol haritasının uygulanması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. (DIŞ HABERLER)