Facebook'a erişimi engelleme tehdidi

Rusya'yla ABD arasında bu kez Facebook krizi yaşanıyor. Kremlin destekli haber kuruluşu RT'nin (Russia Today) Facebook sayfasının engellenmesinin ardından, Rusya da bazı Amerikan kuruluşlarını engelleme tehdidinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yle Rusya arasındaki gerilim sosyal medyaya yansıdı. Rusya'nın devlet destekli haber kanalı Russia Today'in (RT) Facebook sayfasının kısa süreliğine kapatılmasının ardından, Rusya'dan sosyal medya sitesine ulaşımı engelleme tehdidi geldi.

HATA MI, ENGELLEME Mİ, CEVAP YOK

RT'nin Facebook sayfası, ABD Başkanı Barack Obama'nın veda konuşmasının kısa bir video olarak yüklemesinden sonra kapatıldı. Sayfayı yaklaşık 20 saat sonra açan Facebook "Sayfanın tüm hakları sahibine yeniden iade edilmiştir, engellenmenin arkasındaki nedenleri araştırıyoruz" açıklamasıyla yetindi. Şirket, bunun bir hata mı yoksa kasıtlı bir engelleme mi olduğuna dair soruyu yanıtsız bıraktı.

"BİZ DE KAPATIRIZ" TEHDİDİ

Rusya'da Facebook kullanıcısının çok az olsa da, Kremlin destekli RT'nin İngilizce sayfası dünya çapında 4 milyonun üzerinde takipçiye sahip. Dolayısıyla Moskova'dan yanıt da gecikmedi. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bu kabul edilemez bir durum ve tam anlamıyla bir sansür" dedi. Rusya'nın devletin medyanın denetiminden sorumlu Roskomnadzor'un başkanı Alexander Zharov da, birçok Amerikan medya kuruluşunun Rusya'da faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, "Eğer RT üzerindeki anlamsız baskıya devam ederseniz, Rusya olarak biz de belli başlı Amerikan medya ve sosyal ağ kuruluşlarına kısıtlayıcı önlemler almak zorunda kalacağız" tepkisini gösterdi.

Roskomnadzor daha önce sosyal ağ sitesi LinkedIn'in Rusya'da kullanımını kısıtlamıştı. (DIŞ HABERLER)