Altın Şafak, Pire'de mülteci çocukların gittiği okulu bastı

Yunanistan'da mülteci çocuklarının devlet okullarına kabul edilmesine karşı çıkan ırkçı Altın Şafak üyeleri bir ilkokulu bastı. Mülteci karşıtları polis nezaretinde okuldan çıkartıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan hükümetinin mülteci çocuklarına devlet okullarında özel ders verme kararı, Yunanistan'da gerginliğe neden oldu. Karara karşı çıkan veliler ve Altın Şafak gibi aşırı milliyetçi çevrelerle, mülteci çocukların kabul edileceği okullarda gerginlik yaratıyor.

Hükümetin kararını beğenmeyen Altın Şafak, Pire bölgesindeki Perama semtindeki bir okulu bastı. Okula zorla giren partinin milletvekilleri ve üyeleri mülteci haklarını savunan veliler ve aktivistlerle karşı karşıya geldi. İlkokulda tansiyonun yükselmesi nedeniyle olaya polis müdahale etti. Mülteci karşıtları polis nezaretinde okul binasının dışına çıkartıldı.

Mülteci çocuklarıyla ilgili tartışma kısa zamanda Perama’nın sınırlarını aştı ve Yunanistan’da gündem maddesine dönüştü. Hükümetin mülteci çocuklarını okullara kabul etmesi, Yunanistan toplumunda kutuplaşmayı beraberinde getirdi. Bu nedenle, Yunanistan’da iki karşıt cephe karşı karşıya gelmiş durumda. Hükümetin inisiyatifini destekleyen veliler, aktivistler ve toplum kesimleri mültecilerin topluma adapte olmasının önemine işaret ediyor.

GAZETECİYE GÖZALTI

Altın Şafak ile aynı görüşleri paylaşan toplum kesimleriyse hijyen ve Helenizm gibi konuları öne çıkartıp kendi görüşlerini dillendirmeye çalışıyor. Bu arada, Perama’daki okulu basan bir Altın Şafak milletvekili konuyu gündeme taşıyan bir gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu ve bu suç duyurusu sonrasında polis gazeteciyi göz altına almak için harekete geçti.