CIA'den Trump'a Rusya azarı

ABD başkanı seçilen Donald Trump, CIA Direktörü John Brennan tarafından eleştirildi. Brennan, Trump'ın sadece konuşup tweet attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CIA Direktörü John Brennan, ABD'de Kasım ayında başkan seçilen Donald Trump hakkında "konuşuyor ve tweet atıyor" dedi. Brennan, Rusya ile ABD arasında gerilime yol açan 'hack' iddiasında Trump'ın Rusya tehdidini göremediğini yorumunda bulundu.

'RUSYA'NIN KAPASİTESİNİ BİLMİYOR'

Trump'ın "Nazi Almanaya'sında mı yaşıyoruz?" tweetine dair gücendiğini söyleyen Brennan, "Şimdi konuşmak ve tweet atmak haricinde, ulusal güvenliğe dair adım atma imkanı var" dedi. ABD seçimlerinde Rusya müdahalesi iddiasına ve Trump'ın tepkisine dair yorum yapan Brennan, "Trump'ın Rusya'nın kapasitesi ve yapabileceklerinin farkında olduğunu zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

TRUMP'TAN CEVAP 

Donald Trump'tan Brennan'a cevap gecikmedi. 20 Ocakta başkanlık koltuğuna oturacak olan Trump, Twitter hesabı üzerinden "Ah, gerçekten mi? Daha kötüsü: Suriye'deki durumunuza bakın (kırmızı çizgi), Kırım, Ukrayna ve Rusya'nın yığdığı nükleer füzelere. İyi değil. Bunlar da mı yalan haber?" Brennan'ın yorumunu cevapladı. (DIŞ HABERLER)