Bahreyn, polisi öldürdüğü iddiasıyla 3 kişiyi idam ediyor

Bahreyn, 2014 yılındaki ayaklanmada polisleri öldürdüğü suçlaması ile üç kişiye idam cezası verdi. İdam cezası alan üç isim de Şii.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Körfez ülkesi Bahreyn, 2014'deki gösteriler sırasından bir Birleşik Arap Emirliklerinden, iki Bahreynli polisi bombalı ile öldürdükleri suçlaması ile üç kişiyi idam ediyor.

Bahreyn'in yüksek mahkemesi tarafından verilen kararda Abbas el Samea, Sami Mushaima ve Ali el Singace doktor, hakim ve imamın da katılımıyla idam edilecek.

Reuters'a konuşan Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsünden Sayed Ahmed Alwadaei, "Bahreyn tarihi için kara bir gün, utanç verici bir karar. Bu hareket bölgede Bahreyn'e yönelik güvenlik tehdidi yaratacaktır" dedi.

Bahreyn'de tepki sokağa taştıBahreyn'de tepki sokağa taştı

3 kişi, 2014 yılında ülkenin çoğunluğunu oluşturan Şiilerin, Sünni azınlık krallığına karşı başlattıkları ayaklanmada polisleri öldürmekten yargılanıyordu. Tunus ile başlayan Arap isyanlarının Bahreyn ayağında Krallık isyanı bastıramayınca BAE ve Suudi Arabistan polisleri olaylara müdahale için adaya getirilmişti. (DIŞ HABERLER)