Tekmeci kameramana hapis cezası

2015 yılında bir mülteciye çelme takıp düşüren Petra Laszlo üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Laszlo'nun cezası üç yıl boyunca bir daha böyle bir eylem yapmama şartıyla ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2015 yılı Eylül ayında Macaristan-Sırbistan sınırında mültecileri çekerken  kucağında çocuğuyla koşan bir mülteciye çelme takarak düşürmesinin ardından tüm dünyada tepki toplayan  Macar kameraman Petra Laszlo 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Macaristan’ın Szeged kentinde yapılan mahkemede hakim, Petra Laszlo’nun hareketinin toplumda infiale neden olduğunu söyledi ve savunmasını inandırıcı bulmadı. Mahkeme, Laszlo’yu 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Laszlo’nun cezası üç yıl içerisinde benzer bir suçu işlememesi şartıyla ertelendi.

MÜLTECİYE TEKME SKANDALI

Macaristan’ın aşırı sağcı Jobbik Partisi’ne yakınlığıyla bilinen N1TV isimli internet televizyonu adına çalışan Laszlo, 2015 yılı Eylül ayında, Sırbistan sınırındaki mültecileri görüntülemek üzere bölgede görevlendirilmişti.  Polisten kaçan mülteci bir kıza tekme atan, kucağında çocuğu olan başka bir mülteciyi de çelme takıp düşüren Laszlo’nun bu görüntüleri, bölgedeki diğer gazetecilerin kameralarına takılmış ve tüm dünyada infiale neden olmuştu. Laszlo  bu olay ortaya çıkınca çalıştığı kanaldan kovulmuştu.  (Dış Haberler)