Trump'tan CNN'e: Siz yalan habersiniz!

ABD, müstakbel başkan Donald Trump'ın basın toplantısında gazetecileri azarlamasını ve istihbarat servislerini Nazilere benzetmesini konuşuyor. CNN muhabirine "Siz yalan habersiniz" diyen Trump ülkede tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, görevi devralmasına dokuz gün kala düzenlediği basın toplantısında Amerikan istihbaratı ve medyaya karşı görülmemiş bir 'savaş' başlattı. Trump, basın toplantısında istihbarat kurumlarını 'Nazi Almanyası' gibi davranmakla suçlayıp CNN'in kıdemli Beyaz Saray muhabirine "Siz yalan habersiniz" diye çıkıştı.

KRİZİN SEBEBİ, 'MOSKOVA'DA SEKS' İDDİASI

Trump'ın dün düzenlediği basın toplantısının esasında, emlak imparatorluğuyla başkanlık arasında çıkar çatışmaması yaşanması için ne gibi adımlar atacağını anlatması planlanıyordu. Ancak toplantıya saatler kala sızan bir 'dosya' ve haberler işleri değiştirdi. Eski bir istihbarat çalışanının hazırladığı dosyada, Trump'ın Moskova'da bir otelde seks işçileriyle birlikte olduğuna dair bilgilerin Rusya'nın elinde olduğu ve bunun Kremlin tarafından şantaj malzemesi yapılacağı belirtiliyordu. Trump'a ve Başkan Obama'ya da sunulduğu belirtilen raporu ilk Buzzfeed sitesi yayımladı, ardından da CNN haberleştirdi. İşte o haberler, Trump'ın basın toplantısına damga vurdu.

GAZETECİLER MESLEKTAŞLARINI DESTEKLEDİ

Müstakbel başkan, önce Buzzfeed'i 'başarız bir çöp' diye niteledi, ardından da CNN'in kendisine soru sormaya çalışan kıdemli Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta'ya, "Sizin kurumunuz korkunç. Sana soru sorma hakkı vermeyeceğim. Siz yalan habersiniz" diye bağırdı. Bu sırada, salondaki diğer gazeteciler Acosta'ya destek vererek alkış tuttu. Bu tartışmanın ardından, Trump'ın Beyaz Saray sekreteri olması beklenen Sean Spicer Acosta'yı basın toplantısından atmakla tehdit etti.

'NAZİ ALMANYASI' BENZETMESİ

Trump, sızıntıdan sorumlu tuttuğu istihbarat kurumları hakkında da şu ifadeleri kullandı: "İstihbarat kurumlarının böylesine yanlış ve kurmaca bilgilerin sızmasına izin vermesi utanç verici. Bu, Nazi Almanyası'nın yapacağı ve yaptığı bir şeydi."

Etiketler Trump Donald Trump cnn