'İstanbul'da saldırı daha hoş' şarkısı için özür

France Inter radyosu, Reina saldırısı hakkında 'İstanbul'da bir saldırı daha hoş' sözlerini içeren şarkı için özür diledi. Radyonun genel müdürü, kara mizah kullanarak Avrupalıları kıta dışındaki saldırılara da duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - France Inter Radyosu, 'Nice'de bir saldırı gerçek bir işkence / Berlin'de bir saldırı korkutucu / İstanbul'da bir saldırı daha hoş' sözlerini içeren şarkı için özür diledi. Genel Müdür Laurance Bloch, şarkının sözlerinin kara mizah olduğunu söylese de, "Türk milletini incittiysek gerçekten üzgünüm" dedi.

Fransız France Inter radyo kanalında hiciv türü şarkı ve taşlamaları ile tanınan Frederic Fromet'nin seslendirdiği 'Reina şarkısı'nın sözleri infial yaratmış, Fransa'da yaşayan Türkler radyoyu telefon ve e-posta yağmuruna tutmuştu. Radyonun genel müdürü Bloch, tepkiler karşısında "Fransa Inter Radyosu'nun komedyen şarkıcılarından biri tarafından yazılmış ve seslendirilmiş şarkıyı, o saldırıların kurbanlarına saygısızlık olduğunu düşüncesindeyiz. Türk milletini incittiysek gerçekten üzgünüm" açıklaması yaptı.

'KARA MİZAHLA DUYARLILIK ÇAĞRISIYDI'

"Şarkıdaki kelimelerin ilk anlamlarını alırsanız gerçekten sizi şok etmesini de anlıyorum ve bundan dolayı çok üzgünüm" diyen Bloch, radyo kanalında hiciv yöntemlerini kullandıklarını ve şarkıda kara mizah kullanarak aslında Avrupa'yı İstanbul'daki saldırılara daha duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi. Bloch şu ifadeleri kullandı:

'EMİN OLUN AŞAĞILAMA YOK'

"Fransa'da ve özellikle France Inter Radyosu'nda skandalları, yanlışları daha dikkat çekici ve çarpıcı biçimde kınamak, eleştirmek için şok edici argümanlar kullanma yöntemini seçiyoruz. Bu şarkıda da Avrupa halkını ve yöneticilerini İstanbul'daki saldırıya daha duyarlı olmaya çağıran bir tema işleniyor. Bütün kurbanlara eşit yaklaşılması ve şefkat gösterilmesi çağrısı var. Bu kara mizah ve Fransa'da da aynı acı ile sarsıldığımızda aynı kara mizahla pek çok defa buna benzer şarkılar oldu. Emin olun ki ne aşağılama, ne alay etme söz konusu, tam tersine mizahla, mesafeyle ve cesaretle bilinçleri uyandırma amacı var. Umarım iyi niyetimiz konusunda sizi yeterince temin edebildim. Bütün France Inter adına kardeşlik duygularımı sunuyorum." (Kaynak: Sputnik Türkiye)