Kıbrıs için kritik saatler başladı

Cenevre'de Kıbrıs sorunu için bir araya gelen Türk ve Rum tarafları, kritik güvenlik zirvesi görüşmelerine başladı. Zirvede Türkiye’yi Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

Google Haberlere Abone ol

CENEVRE - İsviçre’nin Cenevre kentinde Kıbrıs Sorunu ile ilgili kritik güvenlik zirvesi başladı. Zirvede Türkiye’yi Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk tarafınıysa Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı temsil ediyor.

Yunanistan, İngiltere ve AB zirvede Dışişleri Bakanları ve Komiseri seviyesinde temsil ediliyor. Kıbrıs Rum tarafını Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis temsil ediyor. Zirveye AB Komisyonu Başkanı Jüncher ile Birleşmiş Milletler’in yeni Genel Sekreteri de katılıyor.

Kıbrıs'ta yeni harita masadaKıbrıs'ta yeni harita masada

Sabah saatlerinde zirveye önümüzdeki saatlerde Yunanistan, Türkiye ve İngiltere Başbakanları’nın da katılacağı haberleri yabancı basına yansıdıysa da Duvar'a ulaşan bilgilere göre bu henüz teyit edilmiş değil. İlerleyen saatlerde Cenevre’de Kıbrıs sorununun çok önemli bir kıstası olan güvenlik ve garantiler meselesi ayrıntılı olarak masaya yatırılacak.

Kıbrıs'ta harita değiş tokuşu yapıldıKıbrıs'ta harita değiş tokuşu yapıldı

Öte yandan görüşmelerin şu ana kadar geldiği nokta için Kıbrıs Rum ve Türk taraflarından tepki sesleri yükselmekte. Dün harita konusu ile ilgili tepkilerini dile getiren KKTC hükümeti ve Rum muhalefeti 'Kıbrıs sorununun tıkınma noktasına gelebileceği' uyarısında bulunuyor.

Cenevre'de Kıbrıs Rum tarafında krizCenevre'de Kıbrıs Rum tarafında kriz