Siyah garsona utanç veren bahşiş notu

Yirmili yaşlarında beyaz bir çift gittikleri restoranda hesap fişinin altına şahane hizmet, siyahlara bahşiş vermeyin" yazdı. Irkçı mesaj müdavimlerin tepkisine sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Virginia eyaletinde beyaz bir çiftin siyah bir kadın garson için yazdığı nefret notu müşterilerde büyük infial uyandırdı. Yirmili yaşlarında beyaz bir çift hesap fişinin altına şahane hizmet, siyahlara bahşiş vermeyin" yazdı.  Anita's New Mexico Style adlı restoranın sahibi Tommy Tellez notu teşhir edince olay restoranın müdavimleri arasında büyük tepki uyandırdı. Müşteriler, siyah garson Kelly Carter 'destek olmak için gelip Carter'a fazladan bahşiş bıraktılar. Tellez'in belirttiğine göre Carter fazladan 300 dolar bahşiş toplayabildi.

'ONLARA TEKRAR HİZMET ETMEKTEN MUTLULUK DUYARIM'

Kelly Carter ise, notu bırakan 20'li yaşlarındaki beyaz çifte tekrar hizmet sunmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Carter, "Bir tane nefret notu beni durduramaz. Kollarım onlara halen açık" dedi. Carter ayrıca, notu yazdığını düşündüğü adam hakkında, "Sorun onda, bende değil. Sadece kendisine zarar verebilir. Beni ancak daha güçlü kılar" dedi.

carter

'TRUMP ATEŞİN ÜSTÜNE BENZİN DÖKTÜ'

Restoranın sahibi Tommy Tellez de garsonun durumu çok iyi idare ettiğini ve yeniden gelmeleri halinde çifte hizmet etme isteği konusunda ona katıldığını belirtti.

"İki yanlış bir doğru yapmaz" diye konuşan Tellez, notun "dehşet verici, umut kırıcı ve çirkin" olduğunu ifade etti.

Donald Trump'ın başkan seçildiği 2016 seçim kampanyasında dile getirilen siyasi söylemleri hatırlatan Tellez, "Irkçılık zaten son 18 aydır masadaydı" dedi.

Tellez'e göre, seçimlerin sonucu "hiç sönmeyen bir ateşe benzin döktü". (BBC Türkçe)