U2 yeni albümünü Trump yüzünden erteledi

U2, yeni albümüne Donald Trump 'cilası' çekecek. Albümü Trump'ın ABD başkanı seçilmesi öncesi tamamlayan grup, "Dünya artık farklı bir yer" diyerek yayın tarihini erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Efsanevi müzik grubu U2, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesi sonrası 'dünyanın artık farklı bir yer olduğu' gerekçesiyle, yeni albümlerinin yayınlanmasını erteledi. Grubun gitaristi Edge, bazı şarkıları gözden geçirmelerinin gerekebileceğini söyledi.

The Rolling Stone dergisine konuşan Edge, Trump'ın Beyaz Saray'a gelmesi hakkında ne söylemek istedikleri konusunda biraz vakte ihtiyaçları olduğunu anlattı. Edge, "Kendimize 'bir dakika' dedik; bu albüm ve dünyada olup bitenle nasıl bir ilişki kurduğu hakkında kafa yormak için kendimize biraz vakit vermeliydik" dedi.

'30 YIL ÖNCESİNE DÖNMÜŞ GİBİYİZ'

U2'nun Songs of Experience isimli 14'üncü stüdyo albümlerini 2017 başında yayınlaması bekleniyor. Şarkıların büyük kısmının 2016 başında ve öncesinde yazıldığını anlatan Edge, "Şimdi, sizin de buna katıldığınızı sanıyorum, dünya farklı bir yer" ifadesini kullandı.

Edge, Ronald Reagan ve Margaret Thatcher'ın döneminde yayımlanan ve siyasi göndermeleri bulunan The Joshua Tree adlı albümleri için 30'uncu yıl turnesine çıkmaya hazırlandıklarını hatırlatarak, "O dönem çok fazla huzursuzluk vardı. Şu an sanki aynı yere dönmüş gibiyiz" dedi.

U2, Donald Trump'ın eşcinselleri ve Müslümanları dışlayan, sertlik yanlısı tavrı hakkındaki olumsuz görüşlerini saklamıyor. Grubun vokalisti Bono, Trump'ın 'Amerikan ideasını rehin almaya çalıştığını' söylemişti. (Dış Haberler)

Etiketler Donald Trump bono u2