Trump Rusya ilişkileri FBI'da

Trump'ın Rusya'yla ilişkilerini anlatan rapor FBI'ya teslim edildi. Rapora göre Ruslar önce Trump'a yaptıklarını koz olarak kullanabilmek için göz yumdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyetçi  Parti senatörü John Mc Cain Cumhuriyetçi yeni başkan Donald Trump'ın Rusya'yla olan ilişkilerini açıklayan dosyayı  FBI başkanı James Comey'e verdi. Guardian gazetesinin ulaştığı bir kaynağa göre raporu yazmış olan kişi güvenilir, titiz ve bilgili bir isim. Raporun yazarının Rusya'da da bağlantılarının olduğu biliniyor.

Dosyadaki raporlardan biri 20 Haziran ve 20 Ekim 2016 tarihlerini kapsayan bazı dosyalarda gelecek aylardaki bazı olaylarla ilgili fazlasıyla isabetli öngörülerde bulunuyor. 2016 yılının Haziran ayına ait bir dosyada ise Rusya'nın Trump'la olan ilişkilerini en az beş yıldır geliştirdiği Trump'a yardım edip desteklediğini anlatıyor. Burada Rusya'nın amacının Batı içindeki bölünme ve ayrışmayı derinleştirmek olduğu söyleniyor.

Dosya içindeki en şoke edici iddialardan biri de Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) sonradan bunu şantaj aracı olarak kullanabilmek için Trump'ın Moskova'yla olan faaliyetlerine göz yummuş olmasıydı.

Öte yandan raporda bazı hatalı bilgiler de göze çarpıyor. Örneğin raporda Moskova'daki Barvikha bölgesinde devlet erkanına ait konutların ter aldığı söylemiyor ama Barvikha pahalı bir muhit olmasına rağmen sadece ülke yöneticilerinin oturacağına dair bir ön koşul olmadığı biliniyor. Raporda ayrıca bankacılık kuruluşunun adı da yanlış yazılmış.

Donald Trump Ruslarla olan bağlarını ısrarla reddedip kendisine yönelik bir cadı avı yürütüldüğünü iddia ediyor. FBI konuyla ilgili sessizliğini koruyor. CNN'in dün yaptığı habere göre FBI hâlâ raporun içindeki bilgi ve belgeleri teyit ediyor.