'Rusya'da Trump'ın seks kaseti bulunuyor'

FBİ'nin ABD seçimleriyle ilgili raporunu basına açıklayan Clapper Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğini doğruladı. Rapora göre Rusya trump'ın seks kasetini şantaj aracı olarak kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -FBI'nin günlerdir beklenen ABD seçimleriyle ilgili raporu bugün basına açıklandı.  Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper tarafından açıklana rapora göre FBI,  Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddiasını doğruladı.

James Clapper, “Yüksek bir kanaatle, halkın ABD’nin demokratik sürecine olan inancını zedelemek, Clinton’ı karalamak, seçilebilirliğine ve potansiyel başkanlığına zarar vermek amacıyla 2016 seçim kampanyalarını etkileme emrini Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiğini değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Rus istihbarat teşkilatının , devlet kurumlarının, medyanın, üçüncü taraf aracıların ve sosyal medya kullanıcılarının seçimleri etkileme kampanyasına katkıda bulunduğunu iddia eden Clapper, “Rus istihbarat servislerinin 2016 başkanlık seçimleriyle ilişkili iki büyük parti dahil önemli kişi ve organizasyonlara yönelik siber operasyonlar yaptığı konusunda yüksek bir kanaate sahibiz” dedi.

RUS İSTİHBARATI İKİ PARTİNİN VERİ TABANINA SIZDI

James Clapper, Rus istihbaratının hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti veri tabanına sızmayı başardığını söylüyor. FBI raporuna göre veri tabanındaki bilgiler eski ama Rus birimleri, içerideki Cumhuriyetçi parti üyelerinden güncel bilgi topladılar.

Trump Rusya ilişkileri FBI'daTrump Rusya ilişkileri FBI'da

Raporda ayrıca Rus istihbaratının  elinde Trump'ın özel hayatıyla ilgili uygunsuz bazı kayıtlar olduğu da belirtiliyor. Belgelerde, Trump'ın 2013 yılında Moskova'da başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın da resmi temaslar sırasında geldiği Ritz Carlton'daki başkanlık suitinde kaldığı sırada hayat kadınlarıyla cinsel ilişkiye girdiğini gösteren bir kaset olduğu  söyleniyor. Raporda trump''ın cinsel ilişkiye girmek için bu oteli seçiş sebebinin Obama çiftine yönelik nefreti olduğu söyleniyor. Ritz Carlton'daki buluşmanın Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından ayarlanıp izlendiği iddia ediliyor. FSB bu bilgileri daha sonra şantaj aracı olarak kullanabilmek ,için saklıyor.

CLINTON'UN DOSYASI DA KREMLİN'DE

Kremlin'in elinde Hillary Clinton hakkında da özel bir dosya muhafaza ediliyor. Bu dosyadevlet başkanı Vladmir Putin'in emriyle Kremlin sözcüsü Sergey Peskov tarafından muhafaza ediliyor.

Trump'ın iddialara tepkisi sert oldu. Donald Trump hakkında yalan haber üretildiğini söylerek "Nazi Almanyası'nda mı yaşıyoruz" dedi.