San Escobar, Polonya'yı destekliyor!

Polonya Dışişleri Bakanı, olmayan bir ülkenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliklerini desteklerini iddia etti. Bakan'ın, 'San Escobar' adlı ülke diyerek yaptığı gaf, sosyal medyada alay konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, var olmayan hayali bir ülkenin adını anarak kendilerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adaylığını desteklediğini öne sürdü. Waszczykowski'nin Karayip ülkeleri Belize ve San Escobar'ın kendilerini desteklediğini söylemesinin hemen ardından sosyal medyada hayali ülkenin sayfaları açılmaya başladı.

'DİLİM SÜRÇTÜ'

Waszczykowski, yaptığı gafı İngiliz gazetesi Telegraph'a, Karayip ülkesi Saint Kitts and Nevis'in adını söylemek yerine, dili sürçtüğü için bu ifadeyi kullandığını söylemesine rağmen ülkelerin adını bilmemekle eleştirildi. Eleştirilerin kaynağı ise 'Escobar' isminin, Kolombiyalı kartel lideri Pablo Escobar'ın soyadına benzerliği. Escobar'ın ismi son yıllarda ünlenen 'Narcos' dizisi ile birlikte bir çok kişi tarafından bilinmekte.

OLMAYAN ÜLKENİN TURİZM AFİŞLERİ

Waszczykowski'nin sözleri, olmayan ülke San Escobar'ın sosyal medyada 'gerçek' olmasına neden oldu. Twitter üzerinden hayali ülkenin bayrağı, milli marşı hatta turizm afişleri bile tasarlandı. 'San Escobar' isimli Twitter hesabı Waszczykowski'nin söylediği sözlere arka çıkarak, Polonya'nın BMGK'ya üyeliğini desteklediklerini belirtti. (DIŞ HABERLER)