Kıbrıs'ta yeni harita masada

Cenevre görüşmelerinde tarafların bu akşam saatlerinde Kıbrıs meselesinde çok hassas bir konu olan harita sorununa odaklanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

CENEVRE - Cenevre’de Kıbrıs için umutlu bekleyiş sürüyor. Pazartesi gününden beri Cenevre’de Birleşmiş Milletler yerleşkesinde bir araya gelen iki toplum lideri Kıbrıs meselesinin birçok hususunu ayrıntılı olarak ele alıyor.

Tarafların bu akşam saatlerinde Kıbrıs meselesinde çok hassas bir konu olan harita olayına odaklanması bekleniyor. Sabah saatlerinde Kıbrıs Rum liderliğinin harita konusunda birçok alternatifle müzakerelere katıldığı haberi basına yansıdı.

TÜM OLASILIKLAR MASADA

Cenevre’deki müzakerelerde temkinli bir iyimser iklim hakim. Rum tarafındaki beklenti Cenevre’deki toplantıların Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik olarak bir “ara adım” teşkil edeceği düşüncesi hakim. Kıbrıs Türk tarafına göreyse tüm olasılıklar an itibariyle masada.

Bu arada bu akşam saatlerinde Yunanistan ve Türkiye dışişleri bakanlarının Cenevre’ye ulaşması beklenmekte. İngiltere’nin katılımı ile beraber üç garantör devlet güvenlik sistemini yarın masaya yatıracak.

Etiketler Kıbrıs harita Cenevre