Irak Türkiye'nin çekilmesi için tarih verdi

Irak'ın Ankara Büyükelçisi el Alevi, Türkiye'nin Başika'dan çekilmesi için tarih verdi. Büyükelçi, Türkiye heyetinin haftasonunda yaptığı Başika ziyareti için de açıklama talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'tan Başika'daki TSK varlığına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Başika'daki Türk askerinin Musul operasyonu sonrasında çekilmesi konusunda anlaşma sağlandığını söyledi. Büyükelçi, operasyonun üç ay içinde bitmesinin beklendiğini aktardı. El Alevi, "Başika çözülürse diğer işbirlikleri de görüşülür. Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını beklemiyoruz" dedi.

'AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

CNN Türk'ün haberine göre, elçinin bir diğer çarpıcı açıklaması da, hafta sonunda Irak'a giden Türk heyetinin kampı ziyaretiyle ilgili. Büyükelçi, "Başika kampı ziyareti programda yoktu. Türk tarafından bu konuda açıklama bekliyoruz" dedi.

IŞIK: DOSTANE ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK

Savunma Bakanı Fikri Işık da Başika hakkında konuştu. Işık, Başika krizinin 'dostane' yollardan çözüleceğini söyleyerek, "Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıdır. Musul yakınlarında Başika’daki Türk askerinin varlığı bir keyfiyet değil zorunluluktur" ifadesini kullandı.

Irak'tan Türkiye'ye Başika şartıIrak'tan Türkiye'ye Başika şartı

Etiketler Türkiye Irak Başika