Dokuz siyahın katiline ölüm cezası

ABD'de bir kilisede 9 siyahı öldüren Dylann Roof, ölüm cezasına çarptırıldı. Kararda Roof'un 'pişmanlık' göstermediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kilisede düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişiyi öldüren 22 yaşındaki Dylann Roof, ölüm cezasına çarptırıldı.

12 kişiden oluşan yargıçlar heyeti, 3 saat süren mütalaasının ardından, Roof’un tutuklu kaldığı süre içerisinde pişmanlık emareleri göstermediği kanısına vardı.

Mahkeme heyetinden affedilmek gibi bir talepte bulunmayan Roof ayrıca işlediği cinayetten de pişmanlık duymadığını söyledi.

'SALDIRILARI DURDURMALIYIZ' 

Mahkemenin kararını açıklanmasının ardından konuşan kurbanlardan birinin yakını, “Bu boş bir zafer çünkü benim kız kardeşim artık yok. Ancak Roof ile aynı düşüncede olanlara bir mesaj göndermek istiyorum; toplum bunu kabul etmeyecektir. Saldırıyı ne zaman düşünsem ağlıyorum. Bu saldırıları durdurmalıyız. Başlangıçta yaptığımız gibi eğer birbirimiz için ayağa kalkarsak belki o zaman bu durumu ayaklarımızın altında ezeriz” şeklinde konuştu.

KİLİSEYE SALDIRMIŞTI 

Dylann Roof, Amerika Birleşik Devletleri’nin South Carolina eyaletinin Charleston kentinde, 17 Haziran 2015’de, siyahi vatandaşların gittiği bir kilisede düzenlenen ayin sırasında, nefret dolu söylemlerin ardından ibadet edenlerin üzerine ateş açmış ve 9 vatandaşı öldürmüştü. (Kaynak: Euronews)