İran Rafsancani'yi uğurluyor

Dün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İran'ın eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Rafsancani Tahran'da gerçekleştirilen cenaze töreni ile uğurlanıyor. Törende İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de en ön sırada bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Rafsancani, başkent Tahran Üniversitesi'nde düzenlenen tören ile uğurlanıyor. 82 yaşındaki Rafsancani, dün geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani hayatını kaybettiİran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani hayatını kaybetti

Eski cumhurbaşkanı 1989-1997 arasında İran'ın cumhurbaşkanlığını yapmış olan Rafsancani'nin cenaze töreninde İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve diğer devlet yetkilileri en ön sırada bulundu.

Rasfancani, 1979'da gerçekleşen İslami Devrim'e liderlik eden Ruhullah Humeyni'nin başkentin güneyinde bulunan mozolesinin içine defnedilecek. Rafsancani, İran'da 'reformucu' çizgideki siyasetçiler arasında önemli bir figürdü.

 ABD: KAMUOYUNDA KABUL GÖREN BİR FİGÜRDÜ

İran'a bir taziye mesajı da ABD'den geldi. Beyaz Saray sözcüsü Josh Ernest, "Eski Cumhurbaşkanı Rafsancani, İran İslam Cumhuriyeti ve ABD arasındaki tarihte öne çıkan bir figürdü. Ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz." dedi. Rafsancani'nin İran kamuoyunda kabul gören bir figür olduğunu söyleyen Ernest, ölümünün İran politikasında ne gibi etkiler yaratacağı hakkında bir şey belirtemeyeceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)