ABD'den PKK açıklaması: Tehlike olarak görüyoruz

Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal'deki PKK varlığına ilişkin ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "PKK'yı terör örgütü ve tehdit olarak olarak görüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında PKK'nin Şengal'daki (Sincar) varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirby, "PKK'yı terör örgütü ve tehdit olarak olarak görüyoruz" dedi.

'BİZİM İÇİN HÂLÂ TERÖR ÖRGÜTÜ'  

Gazetecilerin Irak'ın kuzeyinde bulunan ve yoğunlukla Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesindeki PKK'nin varlığına ilişkin sorusunu Kirby, "Sadece şunu söyleyebilirim ki hâlâ PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz. Örgüt bölgede Türkiye başta olmak üzere bir tehdit unsuru" sözleriyle cevapladı.

'BÖLGEDEKİ PKK ETKİSİNİN FARKINDAYIZ' 

Gazetecinin Şengal'de Irak hükümeti tarafından desteklenen Ezidi güçlerin varlığına ve bölgedeki gerginliğe ilişkin sorusuna ise, "Şengal çevresindeki gerginliğin ve bölgedeki PKK etkisinin farkındayız fakat söylediğim gibi bizim konuya bakışımız belli, PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)