Mısır’da karakola intihar saldırısı

Mısır'ın 2014'ten aşırılıkçı örgütler tarafından hedef alınan Sina’da Yarımadası'nda bir karakola intihar saldırısı düzenlendi. En az 8 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Mısır’da Sina çölünün kuzeyinde bulunan El Eriş şehrinde bir karakola bombalı araçla yapılan intihar saldırısında en az sekiz polis hayatını kaybetti. Dördü sivil, 13 kişi de yaralandı. Aracın şoförü olay yerinde öldü.

Saldırı, üç gün önce belediyeden çalındığı belirtilen patlayıcı yüklü bir sokak temizlik kamyonuyla yapıldı. Bomba patladıktan sonra da eylemciler, tabanca ve roketatarlarla polisle çatışmaya girdi. Kasım ayının sonlarında aynı bölgede meydana gelen ve 15 askerin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

IŞİD’DEN ONLINE TALİMAT

Mısır'da, Müslüman Kardeşler üyesi cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin bütün yetkileri elinde toplayan bir kararname çıkarması sonrası askeri darbeyle devrildiği 2014'ten bu yana Sina bölgesinde radikal İslami örgütler tekrar etkinlik kazandı, yüzlerce asker ve polis öldürüldü. IŞİD, haftalık online dergisi El Nebaa aracılığıyla Irak ve Suriye topraklarındaki “halifeliğe” erişemeyen üyelerine Sina, Libya, Yemen ve Batı Afrika’daki şubelere katılmaları talimatını vermişti. (Dış Haberler)