Emir Kusturica, Jose Mujica'nın belgeselini çekti

Maaşının yüzde 90'nını bağışlayan 'saraysız başbakan' Mujica'nın belgeseli çekildi. Yönetmen koltuğuna Kusturica oturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yönetmen Emir Kusturica 'saraysız başbakan' Jose Mujica'nın hayatını konu alan belgeselini tamamladı. Kusturica projeyi "Latin Amerika solu"na olan sevgisinin zirvesi olarak tanımladı. İki kez Altın Palmiye ile ödüllendirilen yönetmen, "Ben bir idealist olarak doğdum. Gençliğimde hayranı olduğum insanlar olan Che Guevera ve Fidel Castro'dan etkilenerek kendime bir dünya görüşü oluşturdum. Che ve Fidel ile çalışma şansım olmadığından, hala traktör kullanıp, evini tamir eden bu devlet başkanını gördüğümde 'İşte benim adamım bu' dedim. Yanılmadığımı görmek beni mutlu ediyor" dedi. Belgesel Mujica'nın başkanlık döneminden arşiv görüntüleri ve röportajlardan oluşuyor. Kusturica, filmi Eylül ayındaki Venedik Film Festivali'ne yetiştirmeyi planladığını bildirdi.

2009 Başkanlık Seçimleri'nde başkanlığa seçilmiştir. 2010 ve 2015 yılları arasında devlet başkanlığı yapmıştır. Aylık 12 bin dolar maaşının yüzde 90'ını hayır kurumlarına bağışlayan Mujica, Dünyanın en fakir devlet başkanı olarak anılmaktadır.  Mujica'nın, 'İktidarda Bir Kara Koyun-Saraysız Başkan Jose Mujica' isimli biyografi kitabı, Andrê Danza ve Ernesto Tulbovitz tarafından 2015 yılında yazılmıştır.  (DHA)