Madrid'in sosyalist başkanı kent merkezine arabayla girmeyi yasaklıyor

Madrid, kent merkezindeki en işlek cadde olan Gran Via caddesini bireysel taşıt trafiğine kapatmaya hazırlanıyor. Kentte ciddi sorunlar yaşatan hava kirliliğini önlemek amacıyla yapılması planlanan uygulamayı 2019 yılından önce hayata geçmesi düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın başkenti Madrid'in Belediyesi, ciddi sorunlara yol açan hava kirliliğine çare olmak için kentin merkezinden geçen ve en işlek caddesi olan Gran Via'yı bireysel taşıtlara kapatmayı planlıyor. Kentin belediye başkanı Manuela Carmena katıldığı bir radyo programında, 2019'da görevinden ayrılmadan önce caddeyi bireysel taşıtlara kapatacaklarını söyledi.

Carmena, Birleşik Sol, Podemos ve diğer sol-sosyalist partilerin oluşturduğu 'Ahora Madrid' ittifağı ile 2015 yılında göreve geldi. Asıl mesleği yargıçlık olan ve İspanyol Komünist Partisi (PCE) geleneğinden geliyor. 1981 yılında  PCE'den ayrılan ve yıllarca yargıçlık yapmış olan Carmena, Bask ayrılıkçı örgüt ETA üyeliği iddiaları ile cezaevinde bulunan tutsakların telefonda Baskça konuşabilmeleri gibi hakları almaları gibi bir çok kampanyaya destek vermesi ile biliniyor.

MUHAFAZAKARLAR RAHATSIZ 

Aralık ayında Gran Via Caddesi, planlanan uygulamayı test etmek amacıyla 9 günlüğüne bireysel araç trafiğine kapanmış, Rajoy hükümetinin muhafazakar partisi Halk Partisi (PP) tarafından iş yerlerinin kazancının düşme olasılığı nedeniyle tepki almıştı. (DIŞ HABERLER)